Šogad Montblanc savus Limited Edition rakstāmpiederumu fanus iepriecina ar veltījumu 19.gadsimta krievu prozas meistaram Ļevam Tolstojam (1828 – 1910), kurš sarakstījis tādus literatūras šedevrus kā “Anna Kareņina” un “Karš un miers”.

Montblanc darbinieki izstrādājot Tolstojam veltīto rakstāmpiederumu sēriju iedvesmojās no rakstnieka ģimenes mājām Jasnaja Poļana. Raksturīgie balsti pie ieejas Jasnaja Poļanas īpašumā atbalsojas rakstāmpiederuma vāciņa augšpusē, kas savijies kopā ar Montblanc emblēmu, izgatavotu no melniem un baltiem sveķiem. Tolstoja filozofija - zeme jāapstrādā ar paša rokām – tiek simbolizēta smalkos ar rokām darinātos metālkalumos, kas rotāti ar sudraba pārklājumu no kā darināta rakstāmpiederuma muciņa.

Tumši pelēkais sveķu vāciņš, zilā marmora sveķu konuss un platīna pārklājuma armatūras spogulis raksturo Tolstoja nozīmīgāko darbu grāmatu vāku krāsas, kā arī krāsas, kas atbilst konkrētajam tintes tonim, ar kādu autors rakstīja pasaules slavenos darbus. Rotājumi uz cokola gredzena ir veidoti iedvesmojoties no tradicionālajiem krievu austajiem ornamentiem. Diženais rakstnieka paraksts ir iegravēts uz vāciņa, bet ģimenes aristokrātiskais ģerbonis tiek attēlots uz rakstāmpiederuma spalvas, kas pārklāts ar rodija pārklājumu un izgatavots no 750. zelta proves.

Rakstāmpiederuma izdošanas numurs iegravēts uz vāciņa, tas ir pierādījums, ka katrs rakstāmpiederuma eksemplārs ir unikāls un izdots ierobežotā daudzumā. Tušas (fauntain) rakstāmpiederumi izgatavoti 9000 eksemplāros, lodīšu (ballpoint) rakstāmpiederumi pieejami 12 000 eksemplāru, tintes (rollerball) – 7 000 eksemplāri. Komplekti, kurā ietilpst visi trīs rakstāmpiederumi un mehāniskais zīmulis, pieejami 1600 eksemplāros.