Pēdējo mēnešu laikā, Chopard līdzprezidente un juvelierizstrādājumu galvenā dizainere Karolīne Šoifele (Caroline Scheufele) ir strādājusi pie jauna un aizraujoša  Haute Joaillerie projekta – “Garden of Kalahari” kolekcijas, kas radīta, pateicoties retam, ekskluzīvam un dārgam dimantam “Queen of Kalahari”.

“Pirmo reiz turot rokās neapstrādāto dimantu, es sapratu, ka tā ir pilnīga formas tīrība un neaprakstāms skaistums,” savas pirmās emocijas pauž Karolīne Šoifele. Tieši Karolīne bija tā, kas Karove (Karowe) raktuvēs, Botsvānā (Dienvidāfrikā) atrastajam dimantam deva vārdu “Queen of Kalahari”.

342 karāti: ļoti rets dimanta izmērs ar absolūti tīru un perfektu krāsu. “Queen of Kalahari” apvieno D (visskaistākais) krāsu un F (nevainojams) kvalitāti. Chopard varēja šo dimantu paturēt kā trofeju, taču tika lemts, ka jārada unikāla Haute Joaillerie kolekcija – “Garden of Kalahari”, kuras kopējā ansamblī ir 23 dimanti. Pieci no 23 dimantiem sver vairāk nekā 20 karātus, un ansamblī ir pārstāvētas visas dimantu formas – taisnstūra, kvadrātveida, sirds, rozes un bumbierveida. Kolekcijā “Garden of Kalahari” ir kaklarota, auskaru pāris, divi gredzeni, pulkstenis un rokassprādze.

Plašākai sabiedrībai pārsteidzošā “Garden of Kalahari” kolekcija tika prezentēta aizvadītajā svētdienā, 21.janvārī, pašā Parīzes sirdī, slavenajā “Théâtre du Châtelet” teātrī.