Pirms četriem gadu desmitiem juveliernams Chopard atklāja revolucionāru pulksteņu konceptu, ar kustīgiem, šķietami brīvi peldošiem dimantiem pulksteņa ietvarā. Toreiz šai pulksteņa kolekcijai tika dots zīmīgs nosaukums – Happy Diamonds. 

Talantīgais Chopard dizainers Ronalds Kurovskis (Ronald Kurowski) 1976.gadā bija devies uz Švarcvaldi, Vācijā, kur laiku pavadīja dabā. Toreiz Kurovskis bija aizgrābts ar ūdenskritumiem, ar ūdens pilieniem, kas atspoguļoja dienasgaismu, izkrāsojot to visās varavīksnes krāsās. Tieši Švarcvaldē redzētais iedvesmoja dizaineru veidot tobrīd vēl nezināmu pulksteņa kolekciju.
Kurovskis izstrādāja sistēmu, kas sastāv no diviem safīra kristāla slāņiem, starp kuriem brīvi pārvietojas dimanti. Ideja tajos laikos tika atzīta par ļoti avangardisku, tāpēc 1976.gadā debitējušajai vīriešu rokas pulksteņu kolekcijai tika pievērsta papildus uzmanība, kas rezumējās ar saņemto Bādenbādenes Golden Rose juvelierizstrādājumu nozares apbalvojumu.
Sākotnēji Happy Diamonds tika veidots tikai vīriešiem, taču pulksteņu radošais dizains un dimanti vedināja uz ideju par laikrāžiem arī sievietēm.
Četrdesmit gadu laikā Chopard ir prezentējuši ikoniskās Happy Diamonds kolekcijas pulksteņus gan sievietēm, gan vīriešiem. Taču laika gaitā kolekcijas sortimentu ir paplašinājušas kaklarotas, kuloni, gredzeni un auskari.