Absolvējot universitāti, absolventi jūtas īpaši un unikāli. Ikviens no absolventiem ir pavadījis daudz naktis, studējot biznesa stratēģijas, medicīnas formulas, vai valsts likumdošanu, taču tagad ir pašā karjeras sākumpunktā. Tāpēc radinieki vienmēr vēlas absolventam uzdāvināt zīmīgu dāvanu. Izvēloties dāvanu, radiniekiem jādomā par absolventa mērķiem, interesēm, un to, ko viņi plāno darīt nākamos gadus. Ikvienam, vai nu tā būtu sieviete vai vīrietis, lieliska dāvana būs smalka pildspalva, ar kuru turpmākos gadus varēs parakstīt svarīgus dokumentus, vai elegants pulkstenis, kas kalpos kā zīmīgs aksesuārs.

Vairāk par personību var pateikt pulkstenis, tāpēc pulkstenis ir izcila dāvana, jo ar to var apliecināt gan savu būtību, gan tas var kalpot kā lielisks aksesuārs. Cilvēki izvēlas ļoti atšķirīgus pulksteņus, jo piedāvājuma klāsts ir ļoti plašs, sākot ar ļoti konservatīviem un klasiskiem, beidzot ar agresīviem un masīviem pulksteņiem. Jāatceras, ka vīrietim pulkstenis bieži vien ir vienīgā rota, tāpēc pasaulē ir tik ļoti daudz kungi, kas neviļus ir aizsākuši savas pulksteņu kolekcijas. Kolekciju veido lēnām, bet ļoti pārdomāti, sākot ar klasisku pirmo pulksteni, laika gaitā to papildinot līdz ar jauniem hobijiem, piemēram, nokārtojot kuģa vadīšanas licenci var piemeklēt pulksteni no zīmola Seiko, kas palīdzēs vadīt jahtu, norādot kursu, nākamā aizraušanās var būt pilota licences iegūšana, kad sevi iepriecināt var ar kādu no slavenajiem, pilotu vidū iecienītajiem Breitling rokas pulksteņiem, tāpat, ja kungs ir auto sacīkšu mīļotājs, var sekot līdz slaveniem Šveices zīmoliem, piemēram, Chopard, kas ik gadu izdod kādu slavenu rokas pulksteni, kā piemēram, par godu vēsturiskajām Porsche Le Mans sacensībām.

Sievietes nēsājot pulksteņus tomēr vairāk akcentē savu raksturu, piemēram, ļoti romantiskas būtnes izvēlēsies juvelierpulksteņus, kas var būt ļoti klasiski, bet kādā citā dienā šī sieviete vēlas parādīt, cik spēcīga viņa ir, un rotāt roku ar pavisam vīrišķīgu, pat brutālu pulksteni.

Iegādājoties pulksteni ir jāpievērš uzmanība tam, lai uz pulksteņa būtu atzīme – “Made in Swiss”, kas garantēs pulksteņa kvalitāti, tiesa gan pašlaik augstu līmeni uzrāda arī Japānā ražoti pulksteņu mehānismi. Lai izvēlētos īsto pulksteni ir jāzina, kāds pulkstenis ir nepieciešams, jo tiem ir tik daudz grafiki un pozicionējumi.

Pulksteņa iegāde ir atkarīga no katras personas individuālajiem ienākumiem, bet pastāv tāds teiciens, ka katras personas atbilstošākais pulkstenis izmaksā vienu līdz divas mēnešalgas.

Ja doma par pulksteni tomēr neapmierina, tad kvalitatīva un skaista pildspalva varētu būt ļoti laba alternatīva augstskolas absolventam. Ir pāris profesijas, kur attiecīga zīmola pildspalva ir gluži kā ieraksts darba līgumā, taču mūsdienās, kad mēs ikdienu rakstām klabinot klaviatūras, dāvanā pasniedzot pildspalvu, varētu būt pavisam citas emocijas.

Lai izvēlētos pildspalvu ir jāizprot dāvanas saņēmējs, jo cilvēki mūsdienās iedalās trīs segmentos, pirmkārt, tie, kas dienā raksta daudz, bet izmanto modernās tehnoloģijas, otrkārt, cilvēki, kas izmanto tehnoloģijas, bet tomēr dod priekšroku dokumentu rakstīšanai ar roku, treškārt, cilvēki, kas rakstīšanu uztver kā hobiju.

Cilvēkiem, kas ikdienā daudz raksta, parasti tiek piedāvāta iespēja iegādāties bollpoint vai roller tipa pildspalvas, taču, ja cilvēks ikdienā visu dara ar datora palīdzību, piedāvājums ir iegādāties spalvu. Spalva ir ļoti pateicīga, lai parakstītu dokumentus, un kas svarīgi, ar spalvu parakstītu dokumentu ir grūtāk noviltot.

Tāpat kā ar pulksteņiem, arī pildspalvas ir iespējams kolekcionēt, un vēlāk atstāt skaistu un ļoti vērtīgu mantojumu. Tā, piemēram, pasaulē zināmākie rakstāmpiederumu zīmoli Montblanc, Montegrappa un Caran d'Ache ikgadu izdod skaistas kolekcijas pildspalvas, kuras visā pasaulē var būt ļoti limitētā skaitā, tādejādi pildspalvu vērtība pieaug tikai ar gadiem.

 

Pildspalvas izvēlē uzmanība jāpievērš rokas izmēram, tam, vai rakstītājs ir labrocis vai kreilis, kā arī cik daudz tiks rakstīts, un visbeidzot arī vizuālais aspekts.

Kvalitatīvu pildspalvu var iegādāties sākot no 200 EUR